Clipul

Cum te manipulează oamenii falși?

Ai fost vreodată înșelat sau trădat? Te-ai împrietenit cu cineva care a ajuns să te manipuleze? Oamenii falși au diferite modalități prin care îți câștigă încrederea numai pentru te manipula.

Un studiu a arătat că aproximativ 30% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani au fost victime ale escrocilor. La polul opus se află persoanele de peste 75 de ani, care au fost păcălite într-un procent de 5%. Toți oamenii sunt vulnerabili în fața oamenilor falși mai ales dacă trec prin experiențe care le schimbă viața. Chiar și schimbările pozitive te pot face vulnerabil, deoarece vei crede cu ușurință că cineva este bun. Iată câteva modalități prin care oamenii falși încearcă să te manipuleze, astfel încât să îți câștige încrederea!

Moduri în care te manipulează oamenii falși

1. Sunt ascultători foarte buni

Oamenii falși ascultă tot ce le spui. În conversațiile cu o potențială victimă sunt de obicei mai tăcuți și intenționează să audă ce ai de spus. Cei mai mulți oameni devin victime ale oamenilor falși din cauza dorinței lor de a împărtăși informații cu cineva care îi ascultă. Victimele nu pun de obicei întrebări când cred că cealaltă persoană este cu adevărat interesată de gândurile sau sentimentele lor. Odată ce oamenii falși te descifrează, vor putea exploata acest lucru în avantajul lor. Oamenii falși se bazează pe sentimentele tale și încearcă să te facă să crezi că aveți multe lucruri în comun. Dar acesta este doar modul în care oamenii falși folosesc informațiile pe care le spui pentru a te manipula. Faptul că sunt ascultători foarte buni îi ajută să construiască relații cu victimele lor. Aceștia sunt atenți, nu întrerup conversațiile și repetă ceea ce ai spus cu propriile cuvinte pentru a-ți dovedi că te ascultă.

2. Își dezvăluie defectele

O persoană falsă va încerca să îți câștige încrederea și arătându-ți defectele și imperfecțiunile sale. Un studiu a arătat că oamenii au mai multă încredere în cineva care este, de asemenea, vulnerabil.

O greșeală jenantă, cum ar fi vărsarea cafelei în public, face ca o persoană foarte competentă să pară mai caldă și mai abordabilă, iar victimele sunt mai ușor atrase astfel de oamenii falși. În unele cazuri, oamenii falși te vor face curios și te vor uimi împărtășind cu tine secretele, temerile și neliniștile lor. Acesta este modul în care oamenii falși îți câștigă încrederea într-o perioadă scurtă de timp. Aceștia fac lucruri care contravin ideii că încrederea trebuie construită lent și treptat. Aparent, există o scurtătură către încredere, mai ales dacă ești un artist al înșelătoriilor. Dar oamenii falși sunt, de asemenea, atenți să nu pară prea vulnerabili, deoarece acest lucru le poate afecta credibilitatea. Înțeleg nevoia de a te impresiona.

3. Te vor lăsa să câștigi

Oamenii falși te vor face să te simți ca un câștigător la început. Dacă vor să te câștige, atunci trebuie să te facă să crezi că prezența lor este plăcută și pozitivă, astfel încât să vrei să fii în preajma lor, să vrei să faci afaceri cu ei.

Așa că îți vor manipula emoțiile în speranța că vei face o alegere impulsivă care îi va favoriza. O persoană falsă va începe cu lucrurile mici și neimportante atunci când încearcă să te manipuleze. Atunci când accepți o dată, vei ajunge să accepți și alte lucruri. Trebuie să fii atent întotdeauna la indiciile corpului tău atunci când te confrunți cu ceva interesant sau prea bun pentru a fi adevărat. Dacă o persoană falsă îți arată lucrurile bune, dar în cele din urmă îți cere un împrumut, nu spune imediat da. Lasă câteva zile să treacă și vezi ce părere ai. Ar putea fi prudent și inteligent să folosești aceste zile pentru a verifica și ceea ce încearcă persoana respectivă să îți ofere.

Loading...