Clipul

5 semne subtile că un om este antipatic

Uneori, desi credem ca ne comportam exemplar, constatam cu stupoare ca atragem antipatia celor din jur. Dam vina pe rautatea oamenilor, pozand in victime si neintelegand atitudinea colegilor, prietenilor sau chiar a partenerului de viata.

Conform Cracked, putem deveni antipatici cu sau fara voia noastra, prin anumite lucruri pe care le spunem sau comportamente pe care noi le catalogam drept potrivite. Citeste mai jos care sunt aceste 5 modalitati prin care atragi antipatia celorlalti, fara sa ii dai seama.

Nu e atat de important ce vorbesti, ci cat vorbesti

„Cine nu vorbeste nu greseste” sau „Tacerea e de aur” sunt doua proverbe dupa care s-ar putea ghida multi dintre cei care stiu ca au obiceiul de a gafa in conversatii.

Daca faci si tu parte din aceasta categorie si crezi ca e mai bine ca uneori sa te faci ca nu ai vazut un coleg, sa raspunzi monosilabic la o intrebare sau sa refuzi constant invitatiile prietenilor la o petrecere, asteapta-te ca toate acestea sa se intoarca impotriva ta.

Atitudinea aceasta va fi prost inteleasa, cei mai multi catalogandu-te drept infatuat. Pentru anumite tipologii de persoane tacerea este una dintre cele mai mari insulte. Gandeste-te cum te simti cand, dupa o prima intalnire amoroasa sau dupa un interviu la un job, nu mai primesti niciun semn. Frustrarea e, bineinteles, pe masura, asa ca fereste-te sa procedezi si tu la fel.

Oamenii doresc sa comunice, iar daca tu refuzi in mod constant sa o faci, te vor crede apatic si vor considera ca procedezi asa doar pentru a le transmite ca nu dai doi bani pe prezenta sau opiniile lor.

Te lauzi in fata celorlalti, adancindu-le frustrarile

E drept, intentia ta ar putea fi aceea de a povesti anumite lucruri pe care le consideri amuzante. Cu toate astea, gandeste inainte de a spune ceva persoanelor din anturajul tau. Ideea de baza este aceea ca, intotdeauna, intr-o conversatie sau relatie de orice fel, unul dintre cei doi va fi mai inteligent, mai atragator, mai popular etc.

Regula generala este ca tocmai persoana aflata pe o pozitie superioara sa fie atenta la ce vorbeste si cum se prezinta in fata celorlalti.

Ce parere ai avea daca niste inventatori sclipitori ar rade sarcastic in fata unor realizari notabile, dar inferioare inventiilor lor? Sau daca cele mai frumoase actrite s-ar lauda cu asta in fiecare interviu pe care l-ar oferi? Deseori, aceste persoane isi minimalizeaza oarecum pozitia tocmai pentru a nu atrage antipatia si pentru a nu adanci frustrarile celorlalti.

Cantareste-ti bine vorbele, dar si relatiile pe care le dezvolti. Cu siguranta nu ai vrea sa fii considerat un laudaros, insensibil la problemele sau neajunsurile celorlalti.

Cauti sa „ii ai la mana cu ceva” pe ceilalti

Puterea pe care o exerciti asupra celorlalti este foarte importanta, ar spune unii. De multe ori, oamenii fac favoruri sau ii ajuta pe cei de langa ei tocmai in ideea de „a-i avea la mana cu ceva”.

Suportam relatii daunatoare doar pentru a ne considera noi insisi martiri si aruncam cu vorbe grele doar pentru ca ne-am sacrificat intr-o relatie si-asa chinuita. Devii frustrat la locul de manca pentru ca tu faci toata munca, iar ceilalti nici macar nu iti multumesc.

Fie ca te afli de-o parte sau de cealalta a baricadei, esti prins in tentatia de a te simti intotdeauna nemultumit.

Nu incerca sa-ti asiguri aceasta putere asupra oamenilor prin ajutorul pe care il oferi. Vei sfarsi prin a fi prins in mijlocul unor nemultumiri si frustrari pana la urma nejustificate.

Le irosesti timpul

De cele mai multe ori, nu suntem o prioritate pentru cei pe care ii asaltam cu telefoane, emailuri sau mesaje. Aceasta este una dintre cele mai frecvente „modalitati” prin care iti atragi antipatia celor de langa tine.

Emailurile stresante si repetate catre sef, mesajele de iubire catre partenera, intrebarile puerile pe care le adresezi tot timpul prietenilor, toate ii vor determina pe ceilalti sa te vada ca pe o persoana stresanta.

Nu, nu te gandi ca ti s-ar spune daca esti prea insistent sau daca respectiva persoana este ocupata. Tu esti cel care trebuie sa fii atent la toate detaliile si sa tragi aceasta concluzie. Ori de cate ori recunoastem ca suntem fie prea stresati, fie prea ocupati, oamenii ne percep negativ, asa ca foarte putini recunosc direct.

Obisnuieste-te cu gandul ca fiecare are viata si grijile lui, nu o mai lua personal atunci cand nu ti se raspunde in timp record la email si invata sa iti rezolvi problemele singur.

Odata ce te simti confortabil intr-o situatie, nu te mai gandesti la opiniile si sentimentele celuilalt

Aceasta e o situatie ce apare frecvent in diferite tipuri de relatie: intre iubiti, soti, colegi de apartament, colegi de serviciu, amici etc. Nu ti-a placut niciodata sa faci compromisuri si ti-ai etalat aceasta obisnuinta ca fiind cea mai de pret calitate.

Cu toate astea, daca ti-ai convins prietenul sa nu iasa in oras in weekend doar pentru ca tie iti place filmul de sambata seara, sa te astepti totusi si la consecinte.

A te simti confortabil intr-o situatie si a nu te intreba ce simte si cel de langa tine reprezinta de fapt o forma de egoism. Chiar daca tu razi ironic atunci cand constati ca intreaga lume functioneaza dupa regulile tale, la un moment dat nepasarea aceea s-ar putea intoarce impotriva ta.

Loading...