Clipul

5 adevăruri pe care oamenii nu vor să le învețe nidecum

Filosofia budistă ne învață că trebuie să acceptăm atât binele cât și răul din viața noastră ca să putem dobândi fericirea.

Dacă vom nega în mod intenționat experiențele și emoțiile negative, vom ignora realitatea. Vom încerca să rezistăm și să oprim forțele Universului, ceea ce este imposibil.

Iată de ce:

1. Dacă vrei să fii fericit, trebuie să accepți realitatea așa cum este

Dacă vrei să fii fericit și liber, trebuie să accepți realitatea așa cum este. Încearcă să nu te axezi pe propriile gânduri și opinii, ci încearcă să rămâi deschis către toată informația nouă și să admiți că există și alte adevăruri decât cele pe care le știi tu.

Multe persoane au tendința de a se fixa exclusiv pe emoțiile pozitive, negându-le pe cele negative. Dar aceasta nu este o metodă eficientă de a deveni fericit. Ca să fii liber trebuie să te confrunți cu tot răul ca cu o parte firească a vieții.

2. Cauza suferința este goana noastră după niște sentimente trecătoare

Unele persoane consideră că fericirea constă din euforie și exaltare. Dar această presupoziție este falsă, pentru că aceste emoții sunt temporare. Pentru că suntem permanent în căutarea acestor emoții, când ele se epuizează, simțim o dezamăgire profundă.

Dacă vrei să fii fericit, trebuie să găsești pace interioară. Goana după niște emoții temporare te determină să te afli constant într-o stare de insatisfacție și tensiune.

3. Este inutil să își faci griji

Grijile nu îți vor oferi nimic consistent. Ele sunt doar o stare psihologică care nu oferă soluții reale pentru o problemă. Sunt o pierdere de timp și energie. Chiar dacă acum viața ta nu arată așa cum ți-ai dori, poți fi oricum fericit, știind că oferi ce poți mai bun.

Dacă nu zâmbești și trăiești fiecare clipă din viața ta cu pasiune și profunzime, atunci nu vei fi în stare să te ajuți vreodată pe tine sau pe alții. Trebuie să fii fericit în clipa prezentă, fără a te aștepta ca în viață să aibă loc evenimente care să te facă mai fericit decât acum.

4. Meditația este drumul spre reducerea durerii și suferinței

Meditația ne învață că totul în viață este efemer, inclusiv sentimentele și emoțiile noastre. Ea ne învață că tot ce avem acum este momentul prezent. Prezentul este unicul lucru care există cu adevărat.

Este inutil să devii obsedat de ceea ce simți, pentru că nu te vei simți la fel întotdeauna. Când nu vei fi dependent de ceea ce simți, vei deveni mai relaxat și satisfăcut. Fiecare stare care te caracterizează la moment va trece – furia, plictiseala, tristețea – ele vor dispărea. Trebuie doar să le accepți și să te bucuri de faptul că ești în viață.

5. Trebuie să accepți schimbarea

Totul în viață se schimbă – vremea, anotimpurile, chiar și tu. Nu contează cum arată acum viața ta, căci ea se va schimba. Nu trebuie să te împotrivești transformărilor. Nu trebuie să încerci să ții lucrurile fixe și constante. În acest mod mergi împotriva Universului.

Trebuie să accepți și să te supui schimbărilor dacă vrei să te simți eliberat. În acest mod îți vei permite să tratezi totul din jur cu înțelepciune și energia potrivită.

Loading...