Clipul

7 lucruri pentru care o femeie nu trebuie să îşi ceară niciodată scuze

Femeile puternice şi independente sunt şi ele sensibile. Uneori, se simt vinovate inutil pentru lucruri pe care le fac, le spun sau de felul în care arată. Acest lucru se întâmplă adesea din cauza presiunilor exterioare de a naşte un copil, criticilor venite cu privire la lucrurile care ne plac sau cu privire la modul în care ne îmbrăcăm.

Iată o serie de lucruri pentru care nicio femeie nu ar trebui să se simtă vinovată:

1. Pentru că spune Nu

Femeile se simt adesea vinovate pentru că spun nu. E mai uşor să spui da, indiferent de motiv. E greu să refuzi un prieten atunci când îţi cere ajutorul sau pe cineva care vrea să iasă cu tine. Dacă simţi o reţinere de a spune da, nimeni nu are dreptul să te oblige să o faci.

2. Pentru că îţi plac lucrurile de fete sau băieţi

Femeilor li se spune că e mai bine să aibă pasiuni adecvate pentru o femeie. Nu înseamnă că dacă eşti femeie, nu poţi deveni mecanic auto. E viaţa ta şi tu decizi ce vrei. E dreptul tău să preferi biciletele în favoare împletitului.

3. Pentru că nu porţi machiaj

Chiar dacă nu ai chef să te machiezi, simţi că eşti presată să o faci. Dacă nu-ţi place machiajul, nu te machia. E alegerea ta dacă vrei să te dai cu puţină pudră şi nu cu un strat gros de fond de ten. Nu ai ce să ascunzi, majoritatea femeilor sunt frumoase fără machiaj.

4. Pentru alegerile alimentare

Presiunile de tipul de ce nu bei sau de ce nu mănânci mai mult pot fi extrem de stresante. Nimeni nu trebuie să se simtă vinovat pentru ceea ce alege să mănânce, e treaba ta dacă nu îţi plac anumite alimente.

5. Pentru că te distrezi

Poţi să faci ce vrei atâta timp cât nu faci rău nimănui. Oamenii care trec vor zâmbi sau se vor strâmba sau poate nici nu vor observa. Sunt doar nişte străini pe care nu-i vei mai vedea a doua oară, aşa că bucură-te de viaţă.

6. Pentru că eşti un pic egosită

Egoismul nu e rău, dacă nu este exagerat. E în regulă să vrei să petreci puţin timp singură, fără prieteni sau familie. Amână totul pentru mai târziu şi relaxează-te. Nu trebuie să explici de ce vrei să îţi cumperi ceva anume. E dreptul tău la micile bucurii.

7. Pentru că eşti emotivă

Uneori, cu toţii avem nevoie să râdem sau să plângem. Poate simţ nevoia să nu vorbeşti cu nimeni sau să îţi îmbrăţişezi cea mai bună prietenă. Nu trebuie să te simţi vinovată pentru că nu poţi să ai mereu zâmbetul pe buze.

scuze

Loading...